De aanschaf van een bedrijfswagen is een flinke beslissing. De bedrijfswagen is immers een verlengstuk van je onderneming en draagt bij aan je zakelijke succes. Nu kan het verleidelijk zijn om te kiezen voor een spiksplinternieuw model, maar heb je al eens nagedacht over de aanschaf van een occassion bedrijfswagen? Hier lees je waarom een occassion optie wel eens een slimme zet kan zijn.

Directe kostenbesparing

De meest voor de hand liggende reden is natuurlijk de prijs. Een tweedehands bedrijfswagen is, puur kijkend naar de aankoopprijs, vaak aanzienlijk voordeliger dan een nieuw model. Hierdoor is het mogelijk om binnen hetzelfde budget te kiezen voor een luxer model of extra opties.

Langzamere afschrijving

De grootste afschrijving van een bedrijfswagen vindt plaats in de eerste jaren. Koop je een bedrijfswagen die al enkele jaren oud is, dan heb je die eerste grote afschrijving al ontweken. Hierdoor is het waardeverlies over de tijd dat je de bedrijfswagen zelf in bezit hebt, een stuk minder.

Bewezen betrouwbaarheid

Nieuwe modellen kunnen kinderziektes bevatten die pas na een tijdje aan het licht komen. Bij een occassion bedrijfswagen is de kans hierop kleiner, aangezien deze al een tijdje op de weg is en eventuele problemen al aan het licht zijn gekomen.

Direct beschikbaar

Een nieuwe bedrijfswagen heeft vaak een levertijd, zeker als je specifieke wensen hebt. Een occassion bedrijfswagen is vaak direct beschikbaar, waardoor je snel aan de slag kunt en niet weken- of maandenlang hoeft te wachten.

Breed aanbod

De markt voor occassion bedrijfswagens is groot. Dat betekent dat er veel keuze is en dat je een bedrijfswagen kunt vinden die perfect past bij je wensen en behoeften. Of je nu een compacte stadsauto nodig hebt of een ruime bestelbus, de kans is groot dat je deze tweedehands kunt vinden.

Ecologisch verantwoord

Het produceren van een nieuwe bedrijfswagen kost veel grondstoffen en energie. Door te kiezen voor een occassion model, draag je indirect bij aan een minder zware belasting van het milieu.

Conclusie

Hoewel een gloednieuwe bedrijfswagen natuurlijk zijn eigen charmes heeft, biedt het kiezen voor een occassion model tal van voordelen. Vooral voor ondernemers die kostenbewust zijn, maar tegelijkertijd niet willen inleveren op kwaliteit en betrouwbaarheid, kan het de ideale oplossing zijn.

Bekijk het totale aanbod occassion bedrijfwagens

Contact

Heb je vragen? Neem dan direct contact met ons op. 

Wij helpen je graag verder!

Contact