We hebben het allemaal weleens meegemaakt: een plotselinge regenbui, een glad wegdek of een abrupte manoeuvre en plots voel je die lichte paniek als je wagen even niet doet wat je wilt. Voor ondernemers met bedrijfswagens komt daar nog een extra dimensie bij. De verantwoordelijkheid voor het voertuig, de lading en vaak ook een medewerker. Een slipcursus kan dan het verschil maken.

1. Veiligheid voorop

Het meest voor de hand liggende voordeel is natuurlijk de verhoogde veiligheid. Door een slipcursus te volgen, leer je jouw bedrijfswagen beter te beheersen in onvoorziene omstandigheden. Zo kun je sneller en adequater reageren wanneer de wagen begint te slippen, wat de kans op ongelukken aanzienlijk vermindert.

2. Financiële voordelen: minder schade, minder kosten

Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan leiden tot flinke schade aan je bedrijfswagen. Die schade repareren is vaak een prijzige aangelegenheid. Door een slipcursus te volgen, verlaag je de kans op botsingen en daarmee de kosten voor reparaties.

3. Rijvaardigheid en brandstofefficiëntie

Tijdens een slipcursus leer je niet alleen hoe je moet handelen in slip-situaties, maar ook hoe je anticiperend kunt rijden. Dit leidt tot een rustigere en meer beheerste rijstijl, dit voorkomt niet alleen ongevallen, maar helpt ook met het besparen op brandstofkosten.

4. Premiekortingen door verzekeraars

Wist je dat sommige verzekeraars premiekortingen aanbieden aan bestuurders die een slipcursus hebben gevolgd? Het is dus de moeite waard om na te gaan of dit voor jouw bedrijf ook een financieel voordeel kan opleveren.

5. Bewustwording en verhoogd verantwoordelijkheidsgevoel

Wanneer medewerkers de kans krijgen om een slipcursus te volgen, kan dit leiden tot een verhoogd verantwoordelijkheidsgevoel. Ze worden zich bewust van de risico's op de weg en dit kan resulteren in een veiligere rijstijl.

6. Combineer teambuilding en veiligheid

Een slipcursus kan ook een leuke teamactiviteit zijn. Het is niet alleen leerzaam, maar vaak ook spannend en uitdagend. Zo combineer je het nuttige met het aangename en investeer je tegelijkertijd in de teamspirit en de veiligheid van je personeel.

Conclusie

Voor ondernemers met bedrijfswagens biedt een slipcursus tal van voordelen. Van verhoogde veiligheid tot potentiële kostenbesparingen en van efficiënter rijgedrag tot teambuilding. Het is een investering die zich op meerdere fronten kan terugbetalen. Zeker iets om te overwegen voor jou en je team.

Contact

Heb je vragen? Neem dan direct contact met ons op. 

Wij helpen je graag verder!

Contact