Waarom financial lease?

Financial lease is de meest interessante financieringsvorm voor ondernemers. Of je nu een startende ondernemer bent of al jaren werkzaam bent als ondernemer, financial lease is de oplossing om direct eigenaar te worden van jouw nieuwe bedrijfswagen. Op deze manier kun je als ondernemer jouw bedrijfsvoering succesvol uit te voeren zonder daarvoor liquide middelen voor uit te trekken. Zo kun je de ideale bedrijfswagen aanschaffen én ruimte overhouden voor andere investeringen die groei voor jouw onderneming kunnen realiseren. Financial lease heeft meerdere fiscale voordelen, doordat je direct economisch eigenaar wordt van de bedrijfswagen.

 

Direct eigenaar

In tegenstelling tot bij Operational lease ben je bij Financial lease direct economisch eigenaar van je nieuwe bedrijfswagen. Zo heb je vrijheid in het maken van keuzen voor jouw bedrijfsauto. Je bepaalt bijvoorbeeld zelf naar welke garage je gaat en wat er met de auto gebeurd. Ook bepaal je zelf welke aanpassingen je eventueel laat doen aan de bedrijfauto of dat je hem bijvoorbeeld laat bestickeren met jouw bedrijfslogo. Met financial lease maak je deze keuzes volledig zelf.

Fiscale voordelen

Fiscale voordelen

 

1.Direct afschrijven van jouw bedrijfswagen 

Doordat je direct economisch eigenaar van de auto bent kun je de aanschafprijs op jouw balans zetten. Gedurende de looptijd van jouw leasecontract mag je deze kosten jaarlijks afschrijven. De afschrijvingskosten zorgen samen ervoor dat jouw totale winst wordt verlaagd en zorgen daarmee voor verschillende fiscale voordelen.

2.Gebruik maken van investeringsaftrek

Als (startende) ondernemer kun je in veel gevallen gebruik maken van investeringsaftrek. Dit is een bedrag dat je van de winst kunt aftrekken wanneer je in bedrijfsmiddelen investeert voor jouw onderneming zoals bijvoorbeeld een bedrijfsauto.

3.Renteaftrek van jouw financial lease

De rente van een financial lease is aftrekbaar wanneer er sprake is van een zakelijke lening. Omdat een financial lease overeenkomst zakelijk is, mag de betaalde rente van de winst worden afgetrokken. 

4.Terugvorderen van de btw 

Financial lease geeft je de mogelijkheid om de betaalde btw in één keer terug te vorderen. 

Ruimte voor investering

Omdat je geen eenmalige investering hoeft te doen voor jouw bedrijfswagen, behoud je jouw vermogen binnen de onderneming. Dit geeft je als ondernemer meer financiële ruimte. Je kunt het geldt dat je overhoudt op deze manier investeren in andere belangrijke investeringen.

 

Contact

Wil je graag meer informatie over financial lease? 

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Contact