Het selecteren van een bedrijfswagen is een belangrijke stap bij het opstarten of uitbreiden van een onderneming. Of je nu een startende ondernemer bent of al jaren ervaring hebt, de keuze van een geschikte bedrijfswagen levert een grote bijdrage aan een efficiënte bedrijfsvoering. Hieronder verkennen we enkele belangrijke overwegingen bij het kiezen van een bedrijfswagen.

Doel van de bedrijfswagen

Het doel van de bedrijfswagen kun je opsplitsen in het type lading, aantal passagiers en de geplande routes die je gaat rijden.

Het is belangrijk om te weten welke soorten goederen je gaat vervoeren. Gaat het om grote, kleine, zware of lichte ladingen? De aard van de lading bepaalt de grootte en het type van de bedrijfswagen die je nodig hebt.

Daarnaast kan het belangrijk zijn om te kijken naar het aantal zitplaatsen. Heb je ook zitplaatsen nodig voor collega’s? Bekijk dan de modellen waar meerdere zitplaatsen beschikbaar zijn.

De locaties waar je naartoe reist, beïnvloeden de keuze van je voertuig. Voor stadsritten zijn compactere modellen met een goede manoeuvreerbaarheid ideaal, terwijl voor langere afstanden een comfortabele en zuinige wagen voordelig kan zijn.

Kosten aanschaf bedrijfswagen

Bepaal vooraf wat je budget is voor de aankoop van een auto. Hiermee kun je gerichter zoeken en filteren op modellen die binnen je budget passen. De initiële kosten van een bedrijfswagen zijn aanzienlijk en daarom wordt in veel gevallen gebruikgemaakt van een financiering om deze uitgave te spreiden over een langere periode. De meest voorkomende financieringsvorm voor bedrijfswagens is financial lease. Wil je hier meer over weten? Bezoek dan onze pagina over financial lease.

Naast de aanschafkosten is het ook belangrijk om rekening te houden met de operationele kosten. Hierbij kun je denken aan de totale kosten van het bezit, zoals de brandstof, onderhoud en verzekeringen.

Kiezen van het type bedrijfswagen

Verschillende modellen bedienen verschillende behoeften. Een compacte bestelwagen is bijvoorbeeld ideaal voor lichtere ladingen en stadsverkeer, terwijl een grotere vrachtwagen nuttig kan zijn voor zwaardere ladingen. Hieronder vind je een overzicht van alle type bedrijfswagens die we bij Bedrijfswagen.nl aanbieden.

 

  
Gesloten bestelwagenKipper
Dubbele cabineBE-Trekker
Open laadbakCamper
MeubelbakRolstoelvervoer
Meubelbak met laadklepHoogwerker
PersonenbusOprijwagen
Chassis cabineOpen laadbak met kraan
KoelwagenGlasresteel
Open laadbak / Dubbele cabineVerkoopwagen
4x4 / Terrein 
  

 

Wil je meer weten over de verschillende types? Lees dan ons blog waarin we de meest verkochte carrosserievormen van bedrijfswagens uitleggen.

Analyse van merken en modellen

Bedrijfswagens zijn er natuurlijk in vele merken en modellen te vinden. Welk merk past het beste bij de dagelijkse werkzaamheden van jouw bedrijf? Overweeg onder andere de technische specificaties, functionaliteit en laadvermogen en brandstofefficiëntie van de merken en modellen. Door deze aspecten te onderzoeken en te vergelijken, kun je een weloverwogen beslissing maken over welk merk en model bedrijfswagen het beste bij jouw behoeften en budget past.

Conclusie

Het kiezen van een bedrijfswagen is een belangrijke beslissing en investering in de toekomst van je bedrijf. Besteed bij het kiezen aandacht aan het gebruik, de kosten, het type voertuig en maak een weloverwogen keuze waarmee je jouw bedrijf vooruit kunt helpen. En vergeet niet: de juiste bedrijfswagen is niet alleen een vervoermiddel, maar ook een afspiegeling van je bedrijf naar de buitenwereld toe.

Contact

Heb je vragen? Neem dan direct contact met ons op. 

Wij helpen je graag verder!

Contact